17.
a) EVAPORITZACIÓ : és el pas de sòlid a gas
b) FUSIÓ : és el pas de sòlid a líquid
c) SUBLIMACIÓ A GAS : és el pas de gas a líquid
d) SOLIDIFICACIÓ : és el pas de líquid a sólid
e) CONDENSACIÓ : és el pas de líquid a gas
18.
Al que ha pasat és que al escalfar el fons del got, el iode puja i quan entra en contacte amb l'aigua freda es solidifica , el iode desapareix i apareixen els cristalls. Aquest cristalls pesen i cauen al fons del matràs.
19.
a) ebullició
b) ebullició i vaportització
c) vaportització
d) ebullició
e) vaporització
20.
a) La temperatura de fusió del gel , és entre 0 i 100 graus celsius , però la fusió del gel s'inicia a partir de 0 i després continua líquid fina a una temperatura màxima de 100 graus celsius. La temperatura d'ebullició de l'aigua és per sobre els 100 graus celsius.
b) Mentre duren els canvis d'estat d'una substància pura la temperatura es manté constant.
21.
R: Per fondre 35g de gel a 0 graus necessitarem 2,765 kcal.
22. Si per la calor latent de fusió es necessita energia per la calor latent de la solidificació el que s'ha de fer és treure-li l'energia.
Si a l'aigua li treiem energia fa que les partícules ja no tinguin moviment i s'ordenin , així convertinse en sòlids. Per tant la si la calor latent de l'aigua en procés de fusió es de 79,7 kcal/kg la calor latent de l'aigua en procés de solidificació seria -79,7 kcal/kg. Durant el canvi d'estat, però, la temperatura es manté constant.
23.
Per passar de graus celsius a kelvin el que hem fer és sumar els celsius més 273, i per passar de kelvin a graus celsius el que hem de fer és resta -273 als graus. Però exactament 0 graus Celsius són 273,15 kelvin , el que pasa és que nosaltres ho arrodonim a 273.
La temperatura equivalent a 0 graus celsius és 273 kelvin.
Ex:
🔹Temperatura de fusío del gel : Entre 0 i 100 graus celsius
0 graus celsius = 273 K
100 graus Celsius = 373 K
La temp de la fusió del gel també podría ser 289 K , 290 K.... , fins a 373 K.
🔹Temperatura d'ebullició de l'aigua: més de 100 graus celsius = més de 373 K
El que he fet ha sigut ( 100 + 273 = 373 )
La temp de l'ebullició de l'aigua també podría ser 374 K , 375 K....
24.
A partir de la teoria cinètica el segon és el que justifica el funcionament d'una olla pressió , ja que a la mateixa temperatura hi ha menys volum i per aixó , més pressió. Segons la teoria cinetica, cuan més temperatura més moviment hi ha entre les partícules i per tant més volum ocupen i més pressió fan , tot aixó si el el recipient és tancat. La olla de pressió està tancada hermeticament de manera que quan la temperatura aumenta i el gas es vol dispersa , no pot escapar-se ja que fa pressió. Com més alta sigui la temperatura més pressió hi haurà.
25.
En un recipient tancat el vapor d'aigua que puja no pot escapar-se , i queda retingut tot a la part d'adalt i crea molta pressió ,aquesta pressió afecta tant a les parets del recipient com al mateix líquid. Quan el vapor fa pressió sobre el líquid , li impedeix evaporse, aleshores el punt d'ebullició aumenta, és a dir que tarda més en evaporarse.
26.
No hi ha cap gràfic, però igualment puc arribar a deduir que vol que expliqui que és pot dir de la pressió i el volum dels gasos , sí la temperatura no varía.
Doncs jo crec que el volum dels gasos és variable ja que els gasos poden ocupar diferents quantitats d'espais. En canvi els sòlids i els líquids sempre tindran volum fix per exemple : si tu agafas dos vols un quadrat i un rodo , i tens 10 ml , i primer tires aquets 10 ml al vol quadrat i despres al vol rodo sempre ocupara 10 ml d'espai en els dos vols iguals.
La pressió varía , aquestes són les diferentes variacions:
- Temperatura és constant , si augmenta la pressió disminueix el volum del gas i si la pressió disminueix el volum augmenta.
-Pressió és constant , el volum del gas augmenta amb la temperatura
-Volum és constant , la pressió augmenta amb la temperatura
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada